"Ai sä oot taikuri?"

Ehtoota taas.

Ihmisten kanssa on hauska höpötellä. Ei ehkä ennen keikkaa, koska yritän parhaani mukaan keskittyä tulevaan suoritukseen ja esityksen läpi viemiseen. Mutta heti keikan jälkeen. Olo on mentaalimestarilla raukea, esitys on toivottavasti mennyt mallilleen, ja on aika vaihtaa muutama sana keikkapaikalla olleiden kanssa.

"Voitko kadottaa mun vaimon, heheh.."

Yleensä juttuseuraksi paukahtaa mieshenkilö. Ikää yli 45-vuotta. Jos kyseessä on yrityksen juhlat, mies on jonkinlaisen pomon asemassa. Naukkua on jo maisteltu, mutta solmio miehellä pysyy edelleen siellä mihin se on taiteiltu ennen juhliin lähtöä.

Ns. ottakravatti nähdään vasta karaoken jälkeen.

"Ai sä oot taikuri, HEEI HEEI!! Nyyyt jumalauta lompakot piiloon"

Jutun aiheina on yleensä taikuus, taikatemput ja taikurit. Useiten vastailen siihen, että miten, koska, ja missä taikuritouhut on aloitettu, ja miksi. Sen jälkeen kuulen kommentin vuosikausia sitten nähdystä tv-taikurista, jonka kehun myös toki heti Jumalasta seuraavaksi. Ylöspäin. Monesti äijä pyytää, ja jopa vaatii että kusetan vielä ennen lähtöä sitä Suunnitteluosaston Pasia, mielellään parhaalla tempulla. Tempun tai siitä nöyrästi kieltäytymisen jälkeen pyydetään yleensä käyntsäriä, ja toivotetaan hyvät illanjatkot.

Parhaassa tapauksessa saan tästä mukavasta äijästä kavereineen matkaseuraa vielä pihalle ja autolle saakka, ja saan heittää iloiset hyvästit kurvatessani Toyotalla pihasta takaisin kotimatkalle.

Edelleen ihmettelen miten jänniin paikkoihin tämä harrastus on minut vienyt, ja monesti kotona mietin ja iloitsen siitä, että tämä on juuri sitä mistä lapsena salaa unelmoin.

Tulkaa repimään keikan jälkeen hihasta!

Tommi LahtiComment