Ensimmäinen oppimani temppu (+video)


Väittäisin että suurin osa taikureista, ehkä jopa yli 90%, on saanut kimmokkeen temppuiluun jo lapsena. Siinä missä muilla lapsilla mielenkiinnon kohteet lopulta siirtyvät milloin mihinkin, nämä tietyt yksilöt jäävät tähän kummalliseen harrastukseen koukkuun ja jatkavat sen tekemistä aikuisikään, jotkut elämänsä loppuun saakka. Kuulun itse tähän perinteiseen jengiin. Olen lapsena nähnyt Särkänniemessä Timo-Taikurina silloin tunnetuksi tulleen, ehkä Suomen ensimmäisen julkkistaikuri Timo Kulmakon. Kipinä on siis saatu jo luultavasti ennen kouluikää. Yläasteella mielenkiinto lopahti täysin, sattumalta vastakkaisen sukupuolen ja urheilun astuttua kuvioihin päätin jättää pakat kaappiin pölyttymään ja antaa muiden hoitaa temppuilut.

Taikuuden maaginen kipinä syttyi uudelleen armeijassa ollessani. Muistan hetkenkin vielä kuin eilisen päivän. Oli synkkä ja myrskyinen yö. Olimme heränneet aamulla ennen viittä hiihtomarssille jonnekin hevon kuuseen, poteroita virittelemään ja sotataitoja harjoittelemaan. Lähes vuorokauden valveilla olleena istun vartiossa tupakaverini kanssa. Taivaalta vihmoo vettä ja räntää, väsyttää ja viluttaa niin ettei ajatus kulje. Ahdistuneena tilanteestaan, vartiokaverini tokaisee tekevänsä mitä tahansa jotta pääsisi kotisohvalle elokuvaa katsomaan.

MITÄ TAHANSA.

Nyökyttelen ja totean että perkele kun minä täältä pääsen niin OPETTELEN TAIVUTTAMAAN LUSIKKAA NIINKUIN URI GELLER.

Siitä se sitten lähti.

Totuushan on se, että on pakko olla olemassa SE ensimmänen temppu joka on tullut opeteltua. Lapsena kikkailin pappani Viking Line-pelikorteilla, ja muistan hänen opettaneen minulle ainakin yhden tempun. Joko hän tai vaarini. Temppu oli kuitenkin hämäävän yksinkertainen: taikuri nostaa pakasta neljä ässää.

Efekti on simppeli, sen ymmärtää vähän hitaampikin, ja mikä parasta; se on suhteellisen helppo tehdä. Silloinen taitotaso ei tietenkään antanut varaa sekoittaa kortteja, vaan pakkaan pidettiin äärettömän tiukka ote tarkkaakin tarkemman korttikontrollin saavuttamiseksi. Olen opetellut kyseisestä efektistä vuosien varrella monia variaatioita, ja edelleen tulee keikoilla esitettyä temppua jossa sekoitetusta pakasta löytyy neljä ässää.

Kuvasin tempusta videon:


Tommi LahtiComment