Intoa piukassa kohti uutta vuotta 2019

Näin vuoden vaihteen aikana on ollut tapana pysähtyä ja katsella mennyttä vuotta monelta eri kantilta. Mikä meni hienosti? Mikä perseelleen? Missä olisi voinut skarpata ja mitä projekteja jatkaa tulevana vuonna? Uusivuosi jaksottaa kivasti elämää, onhan monella ollut tapana parantaa tapojaan juuri vuoden vaihteessa, milloin luvataan lopettaa tupakanpoltto, milloin vannotetaan itselle laihduttaa vihdoin ja viimein se X määrä ylimääräistä elopainoa pois.

Kulunut vuosi on mennyt omalta osaltani hienosti, töitä on tullut tehtyä, niitä on meikäläiselle annettu, ja tulevalle vuodellekin on jo muutama mielenkiintoinen keissi tullut varmistettua.

Niputin lyhyesti kulunutta vuotta ja huomasin sen sisältäneen monta erittäin kivaa keikkaa, työtilaisuutta ja muistoa:

Kumma homma oli se, miten jo heti alkuvuodesta lähtien riitti keikkoja, yleensä sitä saa suhtellisen rauhassa ihmetellä vuoden ekat kuukaudet. Päätin tammikuussa tehdä keskittyneesti töitä (sekä palkkatöitä että sivuprojekteja) läpi vuoden ja homma lähti onnekseni jo heti vuoden alussa käyntiin.

Lisäprojekteihin lukeutui mm. videoita Porin Kamppailu-urheilukeskukselle. Videoita voit katsella täältä. Lisäksi kusetin mm. Gladiaattoreista ja Temptation Island-ohjelmista tuttua Aki Mannista. Huijareiden kanssa napattiin alkuvuonna ajankohtaisena olleesta taksilain muutoksesta kiinni.

Jokainen keikka on etuoikeus ja onni, mutta yhtenä kesän jännittävimmistä esiintymisistä oli nousu SuomiAreena-lavalle heinäkuussa. Suunnittelin tilaisuuteen räätälöidyn rutiinin liittyen päivän Lounais-Suomen Ihme-teemaan. Mieleen on jäänyt myös ns. käristyskupoli (ts. seksihelteet), jolloin kotikaupungissani Porissa mittarit näyttivät monta päivää noin 35 asteen lukemia.

Syksyn aikana sain hyviä uutisia, kun minut hyväksyttiin kansainväliseen Psychic Entertainers Association- järjestöön. P.E.A toimii ehdottomana mentalistien, hypnotistien ja muiden psyykikkoviihdyttäjien kattojärjestönä maailmassa. Olen kautta aikojen kolmas suomalaisjäsen. Ja ihan pähkinöinä edelleen valinnasta!

Kirjoitin tammikuussa lähes joka päivä käsikirjoitusta ja ideoita uuteen esitykseeni. Kuuntelin samalla rentouttavaa musiikkia, ja yhdeksi kirjoituslistan biiseiksi nousi (ja soi itse asiassa sattumalta tälläkin hetkellä kuulokkeissa) Dave Brubeckin 'Take Five'. Spotifyssa näkyy myös kyseisen levyn kansi, jossa on teksti Dave Brubeck's Greatest Hits. Tästä sain innoituksen antaa uudelle esitykselleni nimen 'Tommi Lahden Oudot Ihmeet'. Esitystä hiottiin näyttelijä Miia Lindströmin kanssa loppusyksyllä, ja työ jatkuu myös alkuvuonna 2019.

Kiitos kaikille keiden kanssa on saanut tutustuttua tämän vuoden aikana, onnea ja menestystä tulevalle vuodelle!

Salute!

Tommi LahtiComment