täysin turha taito: luettele 100 Piin desimaalia alle minuutissa

Siinä missä Atlantilla ja Tyynellä valtamerellä riehuvat näin syksyisin hurrikaanit ja taifuunit, omassa päässäni riehuu jonkinlainen, omanlainen hirmumyrskynsä. Ulkoisesti ja pulssista mitattuna olen kyllä rauhallinen, mutta monesti korvien välissä suhisee niin, että lomamatka etelän aurinkoon on mielessä hälyttävän usein. Tänä syksynä päänsisäistä turbulenssia on lisännyt erityisesti numerot. Eikä mitkä tahansa numerot, vaan erään Piin 100 ensimmäistä desimaalia. Vuonna 2015 olin muistitekniikoiden ytimessä, ja päätin opetella kahdessa viikossa ensimmäiset 1000 desimaalia. Sain numerot muistiin erilaisia tekniikoita käyttämällä, mutta tajuttuani tekoni turhuuden, unohtui kyseisen päättymättömän numerosarjan satunnainen jono aika hätäisesti.

Uudistan parasta aikaa esitystäni, ja sen lopussa nähdään numero joka vaatii minulta jälleen muistikapasiteettia. Olen käyttänyt 1000:nen desimaalin muistamiseen matkareittitekniikkaa, ja tämän syksyn ohjelmaan on siis kuulunut ensimmäisten SADAN desimaalin palauttaminen. Olen siis juntannut tuota numerosarjaa mielessäni aina vain uudestaan. Ja uudestaan. Ja vielä uudestaan. Siihen pisteeseen, että oli pakko kuvata videolle, testimielessä, ehtisinkö luetella ne Instagramin rajoittamaan minuuttiin. Hommahan meni putkeen, video suorituksesta löytyy tämän postauksen yhteydestä.

Hienointa tässä on se, että mulla ei ole valokuvamuistia, en ole savant, en ole erityisen (lue: ollenkaan) älykäs, olen vain opetellut tehokkaita tekniikoita. Ja loppuun härski väitös:

KUKA TAHANSA VOI OPPIA 100 DESIMAALIA ALLE TUNNISSA.

Jos haluat olla arkielämäsi mentalisti, ja oppia tehostamaan muistiasi, laita viestiä tommi@tommilahti.com

Tommi LahtiComment